top of page

TECHNISCH PROBLEEM?

GASFORNUIS

Hou de draaiknop ingedrukt:

Hoort u geen gas lopen, voer dan volgende stappen uit:

1. Controleer in de zekeringskast in de keuken (naast de diepvries) of alle zekeringen omhoog staan?

 

 

 

 

2. Controleer of de noodstop openstaat (naar rechts draaien totdat deze klikt om open te zetten)

3. Controleer of de gaskraan openstaat (als u voor het fornuis staat is er links een groot lager fornuis, daarachter loopt een buis met een kraan op, deze moet open staan -> horizontaal) (nummer 2 op de foto hieronder)

4. Controleer of de beveiliging van de gas op groen staat (als u voor het fornuis staat is er links een groot lager fornuis, daarachter staat de beveiliging en zou deze groen moeten staan, staat deze op rood moet u deze omhoog trekken tot dat deze 'klikt') (nummer 1 op de foto hieronder)

 

Hoort u geen knetterend geluid, voer dan volgende stappen uit:

1. Controleer in de zekeringskast in de keuken (naast de diepvries) of alle zekeringen omhoog staan
2. Controleer of de linkerdraaiknop op het fornuis op 1 staat.

Werkt het nog steeds niet: contacteer ons

OVEN
 

Controleer volgende zaken:

1. Controleer in de zekeringskast in de keuken (naast de diepvries) of alle zekeringen omhoog staan.

2. Staat de linkerdraaiknop op de ovenstand

3. Hebt u de knop met de temperatuur ingesteld?

VERWARMING
 

Voor de grote zaal hoeft u enkel maar de thermostaat aan de bar (naast de kast met de wijnglazen) te verdraaien tot de gewenste temperatuur.

Als u aan de draaiknop draait hoort u klik, pas na deze klik zal de verwarming aanspringen.

Kan u nakijken of alle kranen op de chauffages in de grote zaal openstaan (vaak worden deze toegedraaid maar niet meer opengezet)

Om na te gaan of er wel gas is, kan u het gasfornuis even aan zetten?

Indien er een (korte) onderbreking is geweest in de gastoevoer gaat de gasketel in een beschermingsmodus en dient deze gereset te worden om terug te kunnen gebruiken. Ga hiervoor naar de verwarmingsruimte (aan de mannentoilet is een ruimte met het poetsgerief, gastoevoer,... vandaar kan u naar de ruimte gaan waar de verwarmingsketel staat). Het deksel vooraan op de verwarmingsketel kan u er afhalen door hier hard aan te trekken. Onderaan hebt u 2 reset-knoppen. In principe branden deze rood als de ketel in beschermingsmodus staat. Druk op 1 van deze knoppen (maakt niet uit welke) en dan zou de ketel terug moeten herstarten. De herstart gebeurd met een vertraging van ongeveer 1 minuut. Indien de ketel terug uitvalt (in beschermingsmodus gaat) wil dit zeggen dat er nog luchtbellen in de leiding zitten. Kan u dan alle gasvuren van het fornuis gedurende 5 minuten laten opstaan (zo zouden alle luchtbellen uit de leidingen moeten staan). Na deze 5 minuten zet u de gasfornuizen toe en reset u het toestel nogmaals.

ANDERE PROBLEMEN? AARZEL NIET OM ONS TE CONTACTEREN!

bottom of page